Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας με αυτή τη συνταγή. Αφήνουμε τα κοπανάκια να μαριναριστούν στο μείγμα από κρασί, σόγια, λάιμ, τζίντερ, κουρκουμά και μέλι και στη συνέχεια τα ψήνουμε για να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα!

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κρασί, τη σόγια, το χυμό και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα και 50 ml από το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κοπανάκια. Τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 3 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  3. Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε στην άκρη) τα κοπανάκια και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί, που, ιδανικά, να τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να ροδίζουν. Στο μπολ με τη μαρινάδα, ρίχνουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 10 λεπτά. Μετά, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και ξεφουρνίζουμε. Σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος παρακολουθούμε το ταψί να μη στεγνώσει. Εχουμε καυτό νερό έτοιμο και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι κάθε φορά, για να μην καεί το ταψί ούτε να έχει περιττά υγρά. Στο τέλος τα κοπανάκια μένουν χωρίς πολλά περιττά υγρά, με μια σκούρα σάλτσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών