Μια καπνιστή, πιο «στρογγυλεμένη» παραλλαγή της κλασικής Margarita. Η συνταγή είναι του Barro Negro, του βραβευμένου αθηναϊκού μπαρ που ειδικεύεται στην τεκίλα και το μεσκάλ.
6'
προετοιμασία
Σύνολο: 6'
Υλικά
Μερίδες: 1 ποτήριΔιαδικασία
- Για τα φτιάξουμε τη Smoky Margarita παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι (κατά προτίμηση παγωμένο), αλείφουμε το στόμιο του με μια φέτα λάιμ και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιατάκι με αλάτι ώστε να κολλήσει το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού.
- Έπειτα, σε ένα σέικερ με πάγο, τοποθετούμε τον χυμό λάιμ, το σιρόπι αγαύης, το μεσκάλ και την τεκίλα και χτυπάμε για 12''.
- Γεμίζουμε το προετοιμασμένο ποτήρι με πάγο, σουρώνουμε εκεί το περιεχόμενο του σέικερ και σερβίρουμε αμέσως.