
30'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τον ζωμό
Για τη σούπα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κοτόσουπα με τα λαχανικά, ξεκινάμε με τον ζωμό.
- Αλατίζουμε τα κομμάτια της κότας και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα καλύψει κατά 3-4 εκ. και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον ζωμό και βράζουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το πουλερικό να μαλακώσει καλά. Βγάζουμε την κότα από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό (πετάμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά) και τον μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα. Πρέπει να είναι περίπου 1.500 ml, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Σούπα
- Ρίχνουμε στον ζωμό τα καρότα, τα πράσα και τα μανιτάρια και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά – τα λαχανικά τα θέλουμε ελαφρώς αλ ντέντε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Κόβουμε την κότα σε μερίδες και μοιράζουμε σε πιάτα. Συμπληρώνουμε με λαχανικά και ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.