ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόσουπα αυγολέμονο (βίντεο)Κοτόσουπα αυγολέμονο (βίντεο)
30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τον ζωμό

Για τη σούπα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κοτόσουπα με τα λαχανικά, ξεκινάμε με τον ζωμό.
  2. Αλατίζουμε τα κομμάτια της κότας και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα καλύψει κατά 3-4 εκ. και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον ζωμό και βράζουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι το πουλερικό να μαλακώσει καλά. Βγάζουμε την κότα από την κατσαρόλα και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  4. Σουρώνουμε τον ζωμό (πετάμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά) και τον μεταφέρουμε σε άλλη κατσαρόλα. Πρέπει να είναι περίπου 1.500 ml, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.

Σούπα

  1. Ρίχνουμε στον ζωμό τα καρότα, τα πράσα και τα μανιτάρια και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά – τα λαχανικά τα θέλουμε ελαφρώς αλ ντέντε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Κόβουμε την κότα σε μερίδες και μοιράζουμε σε πιάτα. Συμπληρώνουμε με λαχανικά και ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών