
1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπιτα με φύλλο γιαουρτιού, αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
- Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τον ζωμό.
- Ετοιμάζουμε μια εύπλαστη ζύμη με αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο νερό, γιαούρτι, αυγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.
- Έπειτα προσθέτουμε, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και τον ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε.
- Μετά από 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα, αβγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
- Ανοίγουμε το φύλλο και στρώνουμε το μισό σ' ένα βουτυρομένο ταψί.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
- Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο, χαράσσουμε την πίτα ή τρυπάμε τη ζύμη μ' ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε, την κοτόπιτα με φύλλο γιαουρτιού, στους 180o C για 40' περίπου.