ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπιτα ΠηλίουΚοτόπιτα Πηλίου
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Για το φύλλο

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπιτα με φύλλο γιαουρτιού, αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
  2. Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τον ζωμό.
  3. Ετοιμάζουμε μια εύπλαστη ζύμη με αλεύρι, ελαιόλαδο, λίγο νερό, γιαούρτι, αυγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.
  6. Έπειτα προσθέτουμε, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και τον ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε.
  7. Μετά από 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα, αβγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
  9. Ανοίγουμε το φύλλο και στρώνουμε το μισό σ' ένα βουτυρομένο ταψί.
  10. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
  11. Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο, χαράσσουμε την πίτα ή τρυπάμε τη ζύμη μ' ένα πιρούνι.
  12. Ψήνουμε, την κοτόπιτα με φύλλο γιαουρτιού, στους 180o C για 40' περίπου.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών