Ένα σπέσιαλ φαγητό για ιδιαίτερες περιστάσεις.

1 ώρα προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου - Για τη μαρινάδα

Για τη σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τα φιλέτα για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει λαδώνουμε τα φιλέτα και τα ροδίζουμε στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με τη μισή μαρινάδα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά, γυρνώντας τα άλλη μία φορά.
  2. Ελέγχουμε αν έγιναν κόβοντας ένα κομμάτι από ένα φιλέτο - δεν πρέπει στο εσωτερικό του να υπάρχει ίχνος αίματος. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο προσθέτοντας λίγη μαρινάδα επιπλέον.
  3. Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τις φέτες του πορτοκαλιού και τη μαντζουράνα. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε όμορφα σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
  5. Συμβουλή: Τα εσπεριδοειδή θα πρέπει να είναι ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά.
  6. Στα ποτήρια μας: Αν δεχτούμε ότι η αρωματική συγγένεια πιάτου και κρασιού είναι το κερασάκι στην τούρτα ενός καλού συνδυασμού, τότε η ποικιλία Sauvignon blanc έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε έναν εκπρόσωπό της που να έχει ωριμάσει σε βαρέλι, όπως το Sauvignon blanc του Γεροβασιλείου ή το Sauvignon Fumé του Καρυπίδη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών