30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κατσαρόλας με φασολάκια και δυόσμο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά 40 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπερίτσα (ή το πιπέρι καγιέν), τα φασολάκια και αλατοπίπερο για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό και λίγο ακόμα αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Ελέγχουμε το φαγητό στη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, ζεστό.
- Τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σείουμε ελαφρά την κατσαρόλα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.
Merlot, ένα κόκκινο που συμπαθεί τον δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.