15' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 1/2-1 λεπτό ακόμα.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτουμε 300 ml νερό και ανακατεύουμε.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  6. Βράζουμε τις χυλοπίτες λίγο λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε να ρουφήξουν λίγο τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών