25'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το μισό λάδι.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Στο μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αδειάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
- Αδειάζουμε στο κοτόπουλο.
Μπεσαμέλ
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι.
- Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς για 3-4 λεπτά, έως ότου πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το μισό κασέρι και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί 32x22 εκ.
- Πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με τη φρυγανιά.
- Ρίχνουμε τα 3/4 της μπεσαμέλ στο κοτόπουλο, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Στο ποτήρι μας Ρομπόλα, Βηλάνα ή Ροδίτη