ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού
25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την μπεσαμέλ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το μισό λάδι.
  3. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  4. Στο μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αδειάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
  7. Αδειάζουμε στο κοτόπουλο.

Μπεσαμέλ

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι.
  2. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς για 3-4 λεπτά, έως ότου πήξει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το μισό κασέρι και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί 32x22 εκ.
  2. Πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με τη φρυγανιά.
  3. Ρίχνουμε τα 3/4 της μπεσαμέλ στο κοτόπουλο, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Στο ποτήρι μας Ρομπόλα, Βηλάνα ή Ροδίτη

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών