20'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό. Ζεματίζουμε τις μπάμιες για 5 - 6 λεπτά και τις σουρώνουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου στο λάδι, γυρίζοντάς τες απ’ όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε σε μια γάστρα.
- Τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε και αυτό στη γάστρα.
- Τακτοποιούμε και τις μπάμιες στο σκεύος και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
- Αφήνουμε ναπέσει η θερμοκρασία του φαγητού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μυστικά
Παραλλαγή: Η Νίκη Χρυσανθίδου θυμάται τη γιαγιά της στην Πόλη να μαγειρεύει το κοτόπουλο, κρασολεμονάτο στην κατσαρόλα, χωρίς ντομάτα, και στα τελευταία 30 λεπτά να προσθέτει τις μπάμιες.