Οι μπάμιες σε συνδυασμό με το λευκό και ουδέτερο κρέας του κοτόπουλου, και μάλιστα στη γάστρα, μας δίνουν ένα από τα πιο γευστικά πιάτα του καλοκαιριού.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό. Ζεματίζουμε τις μπάμιες για 5 - 6 λεπτά και τις σουρώνουμε καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου στο λάδι, γυρίζοντάς τες απ’ όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε σε μια γάστρα. Τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε και αυτό στη γάστρα.
  4. Τακτοποιούμε και τις μπάμιες στο σκεύος και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Αφήνουμε ναπέσει η θερμοκρασία του φαγητού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
  5. Παραλλαγή: Η Νίκη Χρυσανθίδου θυμάται τη γιαγιά της στην Πόλη να μαγειρεύει το κοτόπουλο, κρασολεμονάτο στην κατσαρόλα, χωρίς ντομάτα, και στα τελευταία 30 λεπτά να προσθέτει τις μπάμιες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών