ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με λεμόνι και τζίντζερΚοτόπουλο με λεμόνι και τζίντζερ Έχει μόλις 326 Kcal/μερίδα. Και όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε άπαχες, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και το τυρί, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο και σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

 

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Βάζουμε κουταλιές από το τυρί ανάμεσα στα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Δροσερά λευκά και ροζέ κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT