
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το κοτόπουλο
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο με σος από λεμόνι ξεκινάμε με τη σάλτσα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε το τζίντζερ, τη σόγια, το ζωμό και την κάππαρη.
- Αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
- Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο.
- Τοποθετήστε πάνω ένα φιλέτο κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με βαρύ σκεύος.
- Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού.
- Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα και βάλτε τους λίγη ρίγανη.
- Βουτήξτε τα φιλέτα στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι.
- Τινάξτε να απομακρυνθεί το αλεύρι που πλεονάζει.
- Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα φιλέτα σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
- Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή σοταρισμένα φασολάκια.