Για τη 13η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι του Δημήτρη Διπλαρίδη.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε το τζίντζερ, τη σόγια, το ζωμό και την κάππαρη. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
  2. Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα φιλέτο κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με βαρύ σκεύος. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα και βάλτε τους λίγη ρίγανη. Βουτήξτε τα φιλέτα στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι. Τινάξτε να απομακρυνθεί το αλεύρι που πλεονάζει.
  3. Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα φιλέτα σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
  4. Συνοδεύουμε με: Πουρέ πατάτας ή σοταρισμένα φασολάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών