ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλαΚοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλα

 

10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο «παϊδάκια» στον φούρνο, ξεκινάμε ανοίγοντας τη χασαπόκολλα με το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Στο τέλος περιχύνουμε με το μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο και κάνουμε μασάζ σε όλα τα κομμάτια, χρησιμοποιώντας γάντια μιας χρήσης, αλλιώς πλένουμε έπειτα σχολαστικά τα χέρια μας με σαπουνόνερο και λίγο ξίδι.
  3. Αν δεν τα ψήσουμε αμέσως, τα ξανατυλίγουμε με τη χασαπόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρούνται μέχρι 12 ώρες το πολύ).
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C στη λειτουργία του αέρα. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε πάνω το κοτόπουλο σε μία στρώση. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  5. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και, αν έχουμε ψιλό τρίφτη, τρίβουμε από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού και στύβουμε και λίγο λεμόνι.

Μυστικά

Ιδέα για συνοδευτικό Πατάτες σαν τηγανητές, αλλά στον φούρνο! Μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα με το κοτόπουλο, σε άλλο ταψί και στη λειτουργία του αέρα, 800 γρ. πατάτες, που θα κόψουμε σαν τηγανητές και θα ανακατέψουμε με 60 ml ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και 1 κουτ. σούπας πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT