ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με πλιγούρι και «μελωμένα» κρεμμύδιαΚοτόπουλο με πλιγούρι και «μελωμένα» κρεμμύδια
10' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Σβήνουμε με το ποτό (αν βάλουμε) και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το πλιγούρι και 300 ml νερό.
  8. Αφήνουμε να πάρει μία βράση το υγρό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά, χωρίς να στεγνώσει.
  10. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πλιγούρι.

Ένα ροζέ Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών