ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikka masalaΚοτόπουλο tikka masala
5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2 - 3

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με τη σάλτσα τσίλι (ή 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού πελτέ και 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο), το χυμό λεμόνι, τις άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη.
  4. Περιχύνουμε με τη σος το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
  5. Μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να πήξει λίγο η σος.
  6. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών