ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙνδικό κοτόπουλο ταντούριΙνδικό κοτόπουλο ταντούρι
30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη μαρινάδα

*Σπιτική συνταγή για το garam masala

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο ταντούρι αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου και το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  2. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί τελείως με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 6 μέχρι και 48 ώρες ‒ όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.
  5. Όταν το κοτόπουλο μαριναριστεί, το περνάμε σε σούβλες, χωρίς να το σκουπίζουμε από τη μαρινάδα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση.
  8. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε τον φούρνο.
  9. Βάζουμε το κοτόπουλο στη σχάρα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
  10. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα μία φορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  11. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί τελείως (δοκιμάζουμε μπήγοντας μια τσιμπίδα σε ένα κομμάτι – οι χυμοί του πρέπει να βγαίνουν καθαροί) και να ροδίσει το μείγμα ταντούρι.
  12. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ταντούρι ζεστό.

*Σπιτική συνταγή για το garam masala

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Μεταφέρουμε σε μύλο μπαχαρικών και αλέθουμε σε λεπτή σκόνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών