Για την παρασκευή των φαγητών «ταντούρι» χρησιμοποιούνται διάφορα μείγματα μπαχαρικών (σε μορφή πάστας ή σε σκόνη), συνηθέστατα αναμεμειγμένα με γιαούρτι, σκόρδο και τζίντζερ. Τα υλικά (κομμάτια κοτόπουλου, αρνιού, ακόμα και γαρίδες) μαρινάρονται σε αυτό το μείγμα αποβραδίς. Πλέον, ταντούρι ονομάζεται και ένα από αυτά τα μείγματα ινδικών μπαχαρικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣKοτόπουλο με καρότο, σελινόριζα και κεφαλοτύριKοτόπουλο με καρότο, σελινόριζα και κεφαλοτύρι
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για το ινδικό κοτόπουλο «ταντούρι», από την προηγουμένη βάζουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  2. Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και το γυρίζουμε ώστε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές με τη μαρινάδα.
  3. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
  4. Την επομένη, προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο (για τουλάχιστον 10 λεπτά) στους 180° C.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα σε ορισμένα σημεία (θα φαίνεται σαν να έχει αρπάξει), αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι (προτιμότερο μπασμάτι) και φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο στον ατμό.

Μυστικά

Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, τα οποία όμως θα κόψουμε εγκαρσίως στη μέση, για να λεπτύνουν και να ψηθούν πιο εύκολα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών