20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 5
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για το ινδικό κοτόπουλο «ταντούρι», από την προηγουμένη βάζουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και το γυρίζουμε ώστε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές με τη μαρινάδα.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
- Την επομένη, προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο (για τουλάχιστον 10 λεπτά) στους 180° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα σε ορισμένα σημεία (θα φαίνεται σαν να έχει αρπάξει), αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
- Σερβίρουμε με ρύζι (προτιμότερο μπασμάτι) και φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο στον ατμό.
Μυστικά
Μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, τα οποία όμως θα κόψουμε εγκαρσίως στη μέση, για να λεπτύνουν και να ψηθούν πιο εύκολα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.