20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με καρότο, σελινόριζα και κεφαλοτύρι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  4. Βάζουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού που επιλέξαμε (ή πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο μυρωδικό) και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  5. Ξεφουρνίζουμε το ταψί, τακτοποιούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στα λαχανικά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
  6. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190° C.
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσουν τα λαχανικά (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά).
  8. Αφήνουμε το κοτόπουλο με καρότο, σελινόριζα και κεφαλοτύρι μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα, να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών