ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια Πολίτικα με ελαιόλαδο και μαυροκούκιΚουλουράκια Πολίτικα με ελαιόλαδο και μαυροκούκι

Τη συνταγή μας έδωσε η κ. Θέμις Παπαδοπούλου με καταγωγή από τη Σμύρνη.

25' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 80

Διαδικασία

  1. Για τα κουλουράκια σμυρναίικα, με λίγη ζάχαρη, στον κάδο του μίξερ πάγκου ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μαχλέπι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μαλακό και ελαστικό, που να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε, στρογγυλά ή μακρόστενα, και τα αραδιάζουμε σε ταψιά ή λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με λαδόκολλα.
  5. Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο, τα πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών