10'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για φτιάξουμε κουνέλι τηγανητό, πρώτα πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε βαθύ μπολ με το κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Ύστερα το στραγγίζουμε και το αλευρώνουμε.
- Σε μέτρια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε το κουνέλι για περίπου 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια) από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει.
- Αν χρειαστεί, τηγανίζουμε σε δόσεις. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.