ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες βουτύρου με λευκά αμύγδαλαΚουραμπιέδες βουτύρου με λευκά αμύγδαλα
1 ώρα προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 30-40

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με κακάο και Cointreau, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τα δύο είδη βουτύρου μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το Cointreau.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε όλα μαζί στο βούτυρο, ζυμώνοντας παράλληλα με το φτερό ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να πλάθεται. Θέλουν αρκετή ώρα ζύμωμα.
  3. Για τους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  4. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς (περίπου 20 γρ. έκαστος) και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Κοσκινίζουμε σε ένα ταψί αρκετή ζάχαρη άχνη και βάζουμε επάνω τους κουραμπιέδες πριν κρυώσουν εντελώς. Από πάνω, κοσκινίζουμε ξανά άφθονη ζάχαρη άχνη ώστε να καλυφθούν καλά.
  7. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες, μέχρι να κρυώσουν εντελώς και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 27.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών