ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες μαστίχας με γλυκό τριαντάφυλλοΚουραμπιέδες μαστίχας με γλυκό τριαντάφυλλο
1 ώρα προετοιμασία
15' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 90

Κουραμπιέδες

Για την επικάλυψη με σοκολάτα

Διαδικασία

Για τους κουραμπιέδες

  1. Για τους κουραμπιέδες με σοκολάτα και σταφίδες ξεκινάμε και σε ένα μπολ μουσκεύουμε τις σταφίδες στο λικέρ ή στη σουμάδα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για σχεδόν 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει μια αφράτη κρέμα.
  3. Ρίχνουμε τις σταφίδες στο μείγμα (θα έχουν απορροφήσει όλο το υγρό), μαζί με το ξύσμα και τα αμύγδαλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1/2 λεπτό.
  4. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα πολύ μαλακό και εύπλαστο, που να μην κολλάει στα χέρια, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βάρους 20 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για 15 λεπτά.
  7. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για την επικάληψη

  1. Βάζουμε τις λιωμένες κουβερτούρες σε δύο ξεχωριστά μπολ.
  2. Με πιρούνι βουτάμε τους μισούς κουραμπιέδες στο μείγμα της κουβερτούρας γάλακτος μέχρι να καλυφθούν παντού.
  3. Τους αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και, πριν η σοκολάτα κρυώσει και στερεοποιηθεί, τους πασπαλίζουμε με κοπανισμένο αμύγδαλο και ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Βουτάμε τους άλλους μισούς κουραμπιέδες στη λευκή κουβερτούρα, τους αραδιάζουμε και αυτούς σε λαδόκολλα και, πριν στεγνώσει η επικάλυψη, τους πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες σταφίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών