ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες μαστίχας με γλυκό τριαντάφυλλοΚουραμπιέδες μαστίχας με γλυκό τριαντάφυλλο
40' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 35-40

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες vegan ξεκινάμε και χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι καρύδας και την άχνη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα πυκνή και λεία.
  2. Προσθέτουμε το ανθόνερο, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας σταδιακά τα αμύγδαλα.
  4. Σταματάμε το μίξερ όταν φτιάξουμε ένα ζυμάρι πολύ μαλακό, αφράτο και εύπλαστο.
  5. Πλάθουμε με το ζυμάρι 35-40 στρογγυλούς κουραμπιέδες και πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας στο κέντρο τους, για να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
  6. Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για την επικάλυψη

  1. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
  2. Τους τυλίγουμε σε άφθονη άχνη και τους στρώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας κάθε τόσο με άχνη κοσκινισμένη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών