ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧυλός τεμπούρα (ιαπωνικό κουρκούτι) για ψάρια και λαχανικάΧυλός τεμπούρα (ιαπωνικό κουρκούτι) για ψάρια και λαχανικά
10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Υλικά (για 1 κιλό μπακαλιάρο)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουρκούτι για μπακαλιάρο με μπίρα: παίρνουμε ένα βαθύ μπολ (ιδανικά μεταλλικό ή γυάλινο) και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα προτού ξεκινήσουμε. Πρέπει να είναι καλά παγωμένο γιατί θα βοηθήσει το κουρκούτι να μείνει κρύο και να σταθεί καλύτερα πάνω στο ψάρι.
  2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Βάζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το καγιέν (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτουμε την παγωμένη μπίρα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Δεν μας νοιάζει αν μείνουν σβώλοι.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κάνουμε ένα τελευταίο γρήγορο ανακάτεμα.
  5. Αφήνουμε το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο. Πρέπει να κρυώσει καλά. Το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο είναι έτοιμο.
  6. Για να τηγανίσουμε σωστά τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο πρέπει να βάλουμε περίπου 1½-2 λίτρα λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Δεν τηγανίζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και ο μπακαλιάρος θα ρουφήξει λάδι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών