ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mπαρμπούνια σαβόρο
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2- 3

Διαδικασία

  1. Αλευρώνουμε τις κουτσομούρες.
  2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
  3. Τηγανίζουμε τις μισές κουτσομούρες για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι, με τη σειρά, το μισό ξίδι, τα μισά μπαχαρικά, το μισό σκόρδο και το μισό δεντρολίβανο.
  5. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σείοντας το τηγάνι, μέχρι όλο το ξίδι να εξατμιστεί.
  6. Γυρίζουμε τα ψάρια και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα ψάρια με τη σάλτσα τους σε μια πιατέλα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  9. Ξαναβάζουμε όλα τα ψάρια στο τηγάνι, τα αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός φωτιάς και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με τα 30 ml ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε με σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών