30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί περίπου 32 x 37 εκ.

Διαδικασία

  1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
  2. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να μαραθούν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σε 1 φλιτζ. νερό για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και αλείφουμε με λίγο ταχίνι το ταψί. Αν το ταχίνι είναι σφιχτό, το ζεσταίνουμε λίγο σε ένα μπρίκι.
  4. Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού, το αλείφουμε με λίγο ταχίνι και το πασπαλίζουμε με λίγο από το σουσάμι.
  5. Στύβουμε καλά τα χόρτα με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε πιπέρι, λίγο αλάτι ακόμα, το ρύζι, τα καρύδια και το ταχίνι (αφήνουμε λίγο στην άκρη για το λάδωμα του φύλλου), ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες των 2 φύλλων, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Αλείφουμε την επιφάνεια με το ταχίνι που κρατήσαμε στην άκρη και χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
  6. Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε… Πέτυχε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών