15'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεμμυδοτηγανίτες με μυρωδικά, αρχικά βάζουμε, σε μια λεκάνη, το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό και το νερό.
- Ανακατεύουμε (κατά προτίμηση με τον αυγοδάρτη) μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό, προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, αλλά πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας, δόσεις από το χυλό, και τις τηγανίζουμε για περίπου 1½ λεπτό από κάθε πλευρά.
- Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό το λάδι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε, τις κρεμμυδοτηγανίτες με μυρωδικά, ζεστές.
Μυστικά
Είναι ένας υπέροχος ουζομεζές και συνοδεύουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με τα μυρωδικά της συνταγής, φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.