... «Δέκα κομμάτια βγάζει η συνταγή; Κι εσύ τι θα φας; Ας κάνω τη διπλή δόση!»
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό και το νερό.
- Ανακατεύουμε (κατά προτίμηση με τον αυγοδάρτη) μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό, προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.
- από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, αλλά πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας δόσεις από το χυλό και τις τηγανίζουμε για περίπου 1½ λεπτό από κάθε πλευρά.
- Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό το λάδι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις σερβίρουμε ζεστές.
- Είναι ένας υπέροχος ουζομεζές.
- Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει μια δροσερή πράσινη σαλάτα με τα μυρωδικά της συνταγής, φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.