... «Δέκα κομμάτια βγάζει η συνταγή; Κι εσύ τι θα φας; Ας κάνω τη διπλή δόση!»

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και προσθέτουμε το αυγό και το νερό.
  3. Ανακατεύουμε (κατά προτίμηση με τον αυγοδάρτη) μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αν το μείγμα βγει πολύ στεγνό, προσθέτουμε κι άλλο νερό μέχρι να προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.
  6. από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  7. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, αλλά πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας δόσεις από το χυλό και τις τηγανίζουμε για περίπου 1½ λεπτό από κάθε πλευρά.
  8. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό το λάδι σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  9. Τις σερβίρουμε ζεστές.
  10. Είναι ένας υπέροχος ουζομεζές.
  11. Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει μια δροσερή πράσινη σαλάτα με τα μυρωδικά της συνταγής, φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών