ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣανοιξιάτικη χορτόπιτα, πίταΣπανακόπιτα νηστίσιμη, με μάραθο, μυρώνια και άρωμα λεμόνι
1 ώρα προετοιμασία
20' τηγάνισμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τις χορτοτηγανίτες ξεκινάμε και σε ένα σουρωτήρι βάζουμε όλα τα χόρτα, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα τρίβουμε απαλά.
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν 15 λεπτά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο, το μαραθόσπορο και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγη-λίγη την μπίρα (μπορεί να μη χρειαστεί να την βάλουμε όλη), μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό χόρτινο μείγμα που να μπορούμε να το τηγανίσουμε κουταλιά-κουταλιά.
  5. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  6. Αν είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με ελάχιστη μπίρα.
  7. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μπολ μείγμα και σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι (τόσο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους) τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις τηγανίτες, σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Στραγγίζουμε τις χορτοτηγανίτες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών