1 ώρα
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τις χορτοτηγανίτες ξεκινάμε και σε ένα σουρωτήρι βάζουμε όλα τα χόρτα, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα τρίβουμε απαλά.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν 15 λεπτά και τα αδειάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο, το μαραθόσπορο και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγη-λίγη την μπίρα (μπορεί να μη χρειαστεί να την βάλουμε όλη), μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό χόρτινο μείγμα που να μπορούμε να το τηγανίσουμε κουταλιά-κουταλιά.
- Αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Αν είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με ελάχιστη μπίρα.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μπολ μείγμα και σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι (τόσο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους) τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις τηγανίτες, σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στραγγίζουμε τις χορτοτηγανίτες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.