Μιας και καθιερώσαμε την Πέμπτη ως ημέρα πίτσας, ο Γαστρονόμος μας ετοίμασε μια κρεμμυδόπιτσα για σνακ.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  3. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο με λίγο λάδι, απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες, πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά, στρώνουμε ομοιόμορφα και τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.
  4. Συμβουλές: Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών