ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνιαΚρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια
15' προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το χυλό

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Χυλός για κρέπες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ, την κιτρινόριζα, τη ζάχαρη και τα ασκαλώνια.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το μισό νιόκ μαμ. Χύνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών με το γάλα σ' αυτό με το αλεύρι, έως ότου γίνει ένας λείος χυλός.

Γέμιση

  1. Σε γούοκ ή σε τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το χοιρινό, τις γαρίδες, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο νιοκ μάμ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Οταν κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το καρότο και τις φύτρες.

Κρέπες

  1. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και περιχύνουμε με περίπου 1/3 φλυτζανιού από το χυλό. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι για να σχηματιστεί μια λεπτή στρογγυλή κρέπα. Μόλις δέσει ελαφρά απλώνουμε λίγη από τη γέμιση, σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για 3 λεπτά, ώστε να τραγανίσει. Διπλώνουμε στα δύο και βάζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα σ'ένα πιάτο.
  2. Για το σερβίρισμα βάζουμε στο κάθε πιάτο ένα φύλλο μαρουλιού με το οποίο θα πιάσουμε την κρέπα, δίπλα θα βάλουμε φύλλα δυόσμου και φρέσκου κόλιανδρου, καρότο τριμμένο και φύτρες.
  3. Βουτάμε σε νιόκ μαμ, που μπορούμε αν θέλουμε, να τονίσουμε με ξίδι ρυζιού ή και πολτού τσίλι.α βάζουμε στο κάθε πιάτο ένα φύλλο μαρουλιού με το οποίο θα πιάσουμε την κρέπα, δίπλα θα βάλουμε φύλλα δυόσμου και φρέσκου κόλιανδρου, καρότο τριμμένο».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών