Φίνος και ελαφρύς μεζές, σερβίρετέ τον στην αρχή μιας γιορτής για να καλωσορίσετε τους καλεσμένους σας.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 16 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να λιώσει και να χάσει το ωραίο πράσινο χρώμα του. Τον στραγγίζουμε και ιδανικά τον μεταφέρουμε για 2 - 3 λεπτά σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό ώστε να διατηρήσει ζωηρή την απόχρωσή του. Τον σουρώνουμε και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Τον χοντρολιώνουμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι. Δεν χρειάζεται νε γίνει λείος - καλό είναι να μείνουν κομμάτια, να μην χαθεί τελείως το λαχανικό.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό τη σκελίδα σκόρδου. Την πετάμε. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πουρέ αρακά και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, να νοστιμίσει ο αρακάς. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμώδες τυρί και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
  3. Φρυγανίζουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα ή στο φούρνο μέχρι να στεγνώσει, να ροδίσει και να γίνει τραγανό - προσοχή μην καεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και «σκεπάζουμε» με τον πουρέ αρακά. Πασπαλίζουμε με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών