![Ντομάτες γεμιστές με ολίγον ψάρι και πουρέ πατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/ntomates-gemistes-me-oligon-psari-kai-poyre-patatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1692379422)
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρύα σούπα
Για τα κρουτόν
Διαδικασία
- Για την κρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινο ξεκινάμε και πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις πιέζουμε με το χέρι ώστε να απομακρύνουμε τα πιο πολλά σπόρια.
- Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι σε 2-3 δόσεις τις ντομάτες, τα ροδάκινα, το κρεμμυδάκι και τα φύλλα μαϊντανού μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό ξίδι και αλάτι κατά βούληση· ανακατεύουμε καλά.
- Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει για 20΄.
- Μέχρι να κρυώσει η σούπα ετοιμάζουμε τα κρουτόν.
- Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το ελαιόλαδο και κόβουμε σε κύβους.
- Καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ψωμάκια.
- Ψήνουμε στους 200 °C στη λειτουργία του αέρα μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε 4 μπολ.
- Πασπαλίζουμε τη σούπα με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.