Ένα εύκολο ορεκτικό για τα επίσημα τραπεζώματά μας.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 16 τμχ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το κολοκυθάκι και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλο 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν ζωηρό το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά πάνω σε πετσέτα.Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε στο λάδι το φινόκιο για 10 - 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει (δεν πειράζει αν κρατάει και λίγο). Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το σχοινόπρασο και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις για περίπου 1 ώρα.
  3. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις ταρτελέτες με το μείγμα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών