![BBQ αλά Tέξας στην αυλή με brisket, hot wings και tacos](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/05/texas_style_gastronomos-420x560.jpg?v=1683286997)
Υλικά
Διαδικασία
- Για το λάχανο τουρσί ξεκινάμε και για κάθε 1 λίτρο νερό ρίχνουμε 50 γρ. αλάτι και 50 ml λευκό ξίδι.
- Το ζεσταίνουμε λίγο μέχρι να λιώσει το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Κόβουμε λευκό λάχανο λεπτό για σαλάτα ή σε μέτρια κομμάτια και γεμίζουμε καθαρά, γυάλινα δοχεία.
- Απογεμίζουμε με το υγρό που ετοιμάσαμε, φροντίζοντας να πιέσουμε το λάχανο ώστε να μένει βυθισμένο μέσα στο υγρό.
- Κλείνουμε καλά τα δοχεία και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό σημείο.
- Τα ανοίγουμε μετά από 1 μήνα τουλάχιστον, έως μετά από 1 χρόνο.
- Στραγγίζουμε όση ποσότητα λάχανου επιθυμούμε και, αν θέλουμε, το ξεπλένουμε με λίγο νερό.
- Το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε περιχυμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.
- Μετά το άνοιγμα διατηρούμε το τουρσί στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.