ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι στιφάδο με κύμινοΚουνέλι στιφάδο με κύμινο Χωριό, βουνό, τζάκι. Αυτοί είναι οι συνειρμοί που έρχονται στο μυαλό του σεφ Θανάση Τάσσου όταν ετοιμάζει αυτό το φαγητό. Μας το σέρβιρε στη σαλοτραπεζαρία του ξενοδοχείου της οικογένειάς του στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας, μια περιοχή με παρθένα γεωπάρκα, σε μια κοιλάδα ανάμεσα στα θηριώδη βουνά του Γράμμου, της Τύμφης και της συνοριακής Νεμέρτσικα, που τη διατρέχουν οι ποταμοί Αώος και Σαραντάπορος.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
8' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 8'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον λαγό στιφάδο σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με 700 ml νερό βάζουμε τον λαγό και ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί παντού.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 4 έως 8 ώρες, να μαριναριστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
  4. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της μαρινάδας και ανακατεύουμε τον πελτέ μέχρι να διαλυθεί.
  5. Αδειάζουμε τον αραιωμένο πελτέ, τη μαρινάδα με τον λαγό, τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί και το ανακινούμε καλά ώστε να αναμειχθούν.
  6. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο λαγός και να μελώσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών