30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  2. Μυστικό:
  3. Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).
  4. Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών