
40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Καλύπτουμε με μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ μεσαίου μεγέθους.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
- Φτιάχνουμε μία λεπτή στρώση κρέμας στη βάση του σκεύους.
- Καλύπτουμε με μία στρώση από γκοφρέτες.
- Επαναλαμβάνουμε και πατάμε ελαφρώς τις γκοφρέτες με τα χέρια μας, προσέχοντας όμως να μην κολλήσει η μία στρώση από γκοφρέτες με την άλλη.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
- Τη βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια πιατέλα.
- Αν δεν βγαίνει, βουτάμε τη φόρμα στιγμιαία σε καυτό νερό ή ζεσταίνουμε τα τοιχώματά του με ένα πιστολάκι.