ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι με μπίρα και λιαστές ντομάτεςΜοσχαράκι με μπίρα και λιαστές ντομάτες
15' προετοιμασία
14 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 14 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο των 400 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «λιαστές» ντομάτες στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  2. Έπειτα, λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε στο μέρος του ομφαλού.
  5. Τις τακτοποιούμε στο ταψί πάνω στα μυρωδικά, σε μία στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
  6. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ζάχαρη και ραντίζουμε με 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε για 12-14 ώρες, μέχρι οι ντομάτες να ζαρώσουν και να έχουν αποβάλει όλα τα υγρά.
  8. Ξεφουρνίζουμε.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο για τουλάχιστον 3 μήνες, καλύτερα στο ψυγείο.
  10. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές και ζουμερές, μπορούμε να απογεμίσουμε το βάζο με ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών