Την κάππαρη, που τη χρησιμοποιούσαν κυρίως στα γιορτινά τραπέζια, την πρόσθεταν για να γίνει ο ψευτοκεφτές νοστιμότερος. Η κ. Βάσω Ράμφου, μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της στο χαριτωμένο ταβερνάκι «Στου Νίκου το Μπαλκόνι», έβαλε το τηγάνι στη φωτιά και, ώσπου να γίνουν, μας έδωσε τη συνταγή.

10' προετοιμασία
20' Τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών