5'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 12'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε).
- Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.