5' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 12 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε).
  5. Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών