ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόν σοκολάταΜακαρόν σοκολάτα
1 ώρα προετοιμασία
13' ψήσιμο
11 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 13'

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Για την κρέμα

Για τα μακαρόν

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Για τα μακαρόν από παξιμάδια χαρουπιού ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι το γάλα με το ανθότυρο, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα, ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 2-3 ώρες.

Μακαρόν

  1. Ρίχνουμε τα παξιμάδια στο μούλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σκόνη, σαν πούδρα.
  2. Κοσκινίζουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, το ασπράδι σε σκόνη και την κρυσταλλική ζάχαρη για 7-8 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Με μια ελαστική σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα με το τριμμένο παξιμάδι, μέχρι το μείγμα να στέκεται και να μην είναι ρευστό.
  5. Βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.
  6. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε μακαρόν διαμέτρου 3-4 εκ.
  7. Αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να κάνουν κρούστα τα μακαρόν.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C στον αέρα και ψήνουμε για 12-13 λεπτά.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση

  1. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη.
  2. Αναποδογυρίζουμε τα μακαρόν, έτσι ώστε να είναι η επίπεδη επιφάνειά τους προς τα πάνω, και καλύπτουμε τα μισά με την κρέμα.
  3. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
  4. Τα βάζουμε για 1 νύχτα στο ψυγείο, να μαλακώσουν.
  5. Σερβίρουμε με γλυκό ντοματάκι ή άλλο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT