1 ώρα
προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 13'
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΓια την κρέμα σοκολάτα
Για τη ζύμη
Διαδικασία
Κρέμα σοκολάτα
- Για να ετοιμάσουμε τα μακαρόν σοκολάτα ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, εκτός φωτιάς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
- Οταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει τους 82° C, αποσύρουμε από τη φωτιά και ομογενοποιούμε, κατά προτίμηση με ένα ραβδομπλέντερ.
- Αδειάζουμε περίπου το 1/3 του μείγματος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ), προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο μείγμα.
- Αν έχουμε, ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα να πήξει.
Ζύμη
- Την επομένη ετοιμάζουμε τα μακαρόν ως εξής: Αναμειγνύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα κοσκινίζουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή μαρίζ.
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.
- Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε πάνω της μπαλάκια ζύμης.
- Τα ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη βάζουμε σε ένα κορνέ με ίσια μύτη.
- Αναποδογυρίζουμε τα μπισκότα των μακαρόν ώστε να είναι η επίπεδη επιφάνειά τους προς τα πάνω και καλύπτουμε τα μισά με την κρέμα.
- Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.
- Τα βάζουμε για 1 νύχτα στο ψυγείο να μαλακώσουν.
Γλυκές Ιστορίες 46