20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα σουρώνουμε.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά (προσοχή μη μαυρίσει γιατί θα πικρίσει).
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα φέρνουμε 1-2 βόλτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε 1-2 φορές ακόμη και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το μυρωδικό της αρεσκείας μας (όχι πιο πριν, καθώς μαυρίζουν) και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο (το αλάτι με μέτρο καθώς το τυρί που θα βάλουμε είναι αλμυρό) και μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα.
  7. Πασπαλίζουμε με όση τριμμένη μυζήθρα επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών