20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά (προσοχή μη μαυρίσει γιατί θα πικρίσει).
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα φέρνουμε 1-2 βόλτες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε 1-2 φορές ακόμη και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
- Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το μυρωδικό της αρεσκείας μας (όχι πιο πριν, καθώς μαυρίζουν) και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο (το αλάτι με μέτρο καθώς το τυρί που θα βάλουμε είναι αλμυρό) και μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με όση τριμμένη μυζήθρα επιθυμούμε και σερβίρουμε.