Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα ξεκινάμε βράζοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το τζίντζερ, τις ελιές και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρισμα
Πάνω από κάθε μερίδα τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες) και σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή άνηθο).
Σερβίρουμε αμέσως τη μακαρονάδα με λιαστές ντομάτες, ξερό ανθότυρο και μάραθο.