ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβοΠαπαρδέλες με μανιτάρια, κολοκύθα και μπούκοβο
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με μανιτάρια, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και τη δάφνη.
  4. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην σάλτσα.
  8. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε την μακαρονάδα με μανιτάρια.

Ανοίγουμε ένα κρασί Νεμέα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών