20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με μανιτάρια, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και τη δάφνη.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην σάλτσα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε την μακαρονάδα με μανιτάρια.
Ανοίγουμε ένα κρασί Νεμέα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.