10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό από το βράσιμό τους.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα τσίλι για 1/2 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας αραιά, μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους.
  4. Ρίχνουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τα ζυμαρικά, καθαρή και στεγνή πλέον, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέτουμε το τυρί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το μείγμα με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT