40' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 άτομα

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λάδι (2 – 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού). Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, 500 ml νερό, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και, αν χρειάζεται, λίγο νερό για να σκεπαστούν με τη σάλτσα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Μακαρόνια

  1. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσεκτικά για να μη διαλυθούν οι κεφτέδες.
  3. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πίνουμε ένα κόκκινο από Ξινόμαυρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών