Για την 19η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Λαζάρου.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το δαφνόφυλλο μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στη λεκάνη με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Έτσι όπως είναι ζεστά θα ρουφήξουν τα υγρά από τα ντοματίνια και θα νοστιμίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το λάδι, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Την ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών