ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκες κανθαρέλες ή πλευρώτουςΛαδεροί κολοκυθοανθοί με φρέσκες κανθαρέλες ή πλευρώτους Αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε, κλασικές παραδοσιακές προσθήκες είναι οι σουπιές ή τα σαλιγκάρια, τα οποία βάζουμε καθαρισμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα (τις σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια) μαζί με τις ελιές και τις πατάτες.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για τα μάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτες ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε πρώτα τα κοτσανάκια από τα μάραθα, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα, αλάτι, πιπέρι, περίπου 100 ml νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις τσακιστοελιές και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών