Αυτά τα νόστιμα και εκλεκτά άγρια μανιτάρια, μοιάζουν με λουλούδια. Η τιμή των νωπών είναι γύρω στα 25 ευρώ το κιλό. Τα βρίσκουμε σε καλά μανάβικα που φέρνουν άγρια μανιτάρια και σε εξειδικευμένα καταστήματα, όπως το Μανιταριών Γεύσεις. Μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα άγρια μανιτάρια, ενώ από τα καλλιεργημένα προτιμάμε τα πλευρώτους. Σε αυτή την περίπτωση, για να ενισχύσουμε τη γεύση του φαγητού, προσθέτουμε 30 γρ. ξερές κανθαρέλες ή άλλα άγρια μανιτάρια του δάσους – τα βρίσκουμε σε καλά παντοπωλεία.

40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαδερούς κολοκυθοανθούς με φρέσκες κανθαρέλες ή πλευρώτους, καθαρίζουμε τις κανθαρέλες: Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε την άκρη του «κοτσανιού» κάθε μανιταριού για να απομακρύνουμε το ξερό χώμα και στη συνέχεια βουτάμε τα μανιτάρια 2-3 φορές, σε άφθονο κρύο νερό, για να απομακρύνουμε το χώμα από τις πτυχώσεις τους. Τα σκουπίζουμε αμέσως και τα αφήνουμε σε πετσέτα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι όλα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς, ανακατεύουμε μια δυο φορές να λαδωθούν καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό.
  3. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Αποσύρουμε, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι μας ένα Sauvignon Blanc.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών