Νόστιμα πιτάκια με τραγανό φύλλο.

40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 24

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για περίπου 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα λαδωμένο φύλλο, σκορπίζουμε λίγο μαυροκούκι και το καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο. Κόβουμε σε 4 μακριές λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς τους. Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου ετοιμάσουμε περίπου 24 πιτάκια και τελειώσουν τα υλικά. Λαδώνουμε ελαφρώς 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε μέσα τα πιτάκια σε μία στρώση. Τα αλείφουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αν κινδυνεύουν να «αρπάξουν» προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών