40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 24Διαδικασία
- Για τα Μαραθοπιτάκια με μυζήθρα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για περίπου 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Παίρνουμε ένα λαδωμένο φύλλο, σκορπίζουμε λίγο μαυροκούκι και το καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο.
- Κόβουμε σε 4 μακριές λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς τους.
- Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου ετοιμάσουμε περίπου 24 πιτάκια και τελειώσουν τα υλικά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε μέσα τα πιτάκια σε μία στρώση.
- Τα αλείφουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Αν κινδυνεύουν να «αρπάξουν» προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.